dimarts, 24 de juny del 2014

"Núvol", una nova opció per a la cultura i literatura catalanes.

El passat 13 de desembre va néixer “Núvol”, una nova manera digital de fer arribar a tothom les inquietuds, les novetats literàries i qualsevol notícia relacionada amb la cultura catalana des d’una capçalera digital. És un espai creat per a que qualsevol inquiet que vulgui parlar sobre aquests assumptes hi escrigui i digui la seva. La petita crisi de la premsa s’ha fet evident i Núvol ha volgut prendre el relleu per omplir aquest buit que els mitjans de comunicació escrits ja no ocupen, com les estrenes teatrals, les noves publicacions literàries, etc. De totes maneres, com que les portes que obre internet són internacionalment immenses, Núvol també té la intenció de cobrir notícies culturals que tenguin lloc a diferents llocs del món. És una iniciativa en la qual ja hi ha adherits nombrosos escriptors catalans, els quals, a través dels seus comptes de Twitter o a partir d’entrades dins la mateixa revista digital, aporten les seves inquietuds i opinions sobre temes diversos.




Segurament, aquesta iniciativa tengui més importància de la que normalment hem tendit a pensar. La facilitat d’estar oberts a tot el món i estar fora dels grans mitjans de comunicació tan escrits com audiovisuals, fa que es puguin parlar de totes aquelles coses a les quals no se sol parar l’atenció que, culturalment, es mereixen. Estam acostumats a estar informats d’allò que a les grans instàncies pedagògiques els interessa informar-nos, i fan falta iniciatives com aquestes per a poder fer arribar a la massa aquelles informacions, punts de vista dels diferents col·laboradors amb la capçalera i esdeveniments culturals als quals no és tan fàcil arribar.

Un dels editors de Núvol, Bernat Puigtobella, assistí a la Universitat de les Illes Balears per a presentar aquest ambiciós projecte que dugueren a terme per obrir la cultura catalana a tothom i arreu. Mostrà la il·lusió típica d’algú que inicia un propòsit d’aquestes circumstàncies des del no-res però amb les ganes que avanci fins arribar a convertir-se en una revista comuna a tot aquell interessat i preocupat per mantenir un àmbit català culturalment potent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada